Boeken

UIT HERINNER JE ZELF zijn de volgende fragmenten te lezen:


HERINNER JE ZELF ... IN HET LICHT ... IK HOEF HET NIET ALLEEN TE DOEN

OPGELET! ALLE BOEKEN  zijn nu € 10,- exclusief verzendkosten  

Ik deed het op mijn manier
Ik stond op van mijn bed en wandel weer


We zijn allemaal onderweg. Onderweg van onbewust leven naar totaal bewust zijn. Een weg naar innerlijke vrede,van waaruit we onvoorwaardelijk kunnen liefhebben. Ieder van ons heeft zijn eigen unieke weg, die in vorm verschilt maar in wezen gelijk is aan die van onze medemens.
Herinner je Zelf is de beschrijving van zo’n unieke weg. Marja Huibers-Boeren vertelt hoe zij door een bindweefselaandoening acht jaren in een rolstoel zat en daarna op bed belandde waar zij zes jaren lag en de rest van haar leven zou moeten doorbrengen. Dag en nacht pijn maar vooral niet díe echtgenote en moeder van hun drie kinderen kunnen zijn zoals zij die zo graag had willen zijn, maakten haar leven tot een lijdensweg.
Totdat zij zich, geholpen door liefdevolle helpers bewust werd van wat ziek-zijn ons eigenlijk wil zeggen. “Ziekten tonen ons waar we onze baan verlaten hebben, beëindigen ingeslagen wegen, dwingen tot vragen”. Door naar binnen te gaan luisteren naar het verlangen van haar ziel en daar naar leren leven, in plaats van te blijven werken van buitenaf, heeft zij mentaal, emotioneel en spiritueel een totale metamorfose doorgemaakt. De verwondering en dankbaarheid over het volgen van deze veranderingen door haar lichaam, dat zich stapje voor stapje ging herstellen, is groot. Een Wonder. Het zich herinneren van alle stukjes Marja die zij daar binnen- in haar ziel- altijd al geweest was maar ooit was kwijtgeraakt, is het einde van haar lijden geworden. Ze werd kompleet, heel, en ging voelen hoe vredig dit was en hoe de onvoorwaardelijke liefde uit haar hart de wereld in ging stromen.
In het boek staat de lange weg van vallen en opstaan. Al is de vorm anders dan die van jow pad, omdat je bijvoorbeeld niet ziek bent, je zult veel herkennen in deze innnerlijke stappen.
De illustraties die dit boek sieren zijn door Marja grotendeels gemaakt in de jaren dat ze op bed lag. Wat niet te verwoorden was of nog niet eens door haarzelf begrepen, kwam via het aquarelpotlood op het papier.

Een paar reacties van proeflezers:

‘Dank voor dit bijzondere karwei. Ik leer er zelf ook iedere keer weer van. Ieder hoofdstuk gaat steeds dieper. Soms reageer ik al anders naar mijn kinderen.........’
Annelies

‘Bij het lezen van je pijn over het anders moeder zijn dan je zo graag gewenst had, bleven mijn ogen niet droog. Toen ik het boek uit had bleef ik met vragen achter. Voor mij betekent dit dat het een goed boek is’
Pam

‘Wat een prachtig cadeau liet je bij me achter. Je schilderij raakt me diep. Het is ontroerend mooi. Wat een goddelijk talent heb je...ons mensenkinderen een glimp laten zien van de liefde, harmonie en schoonheid waar we naar toe zullen gaan. Als je dít aan mensen kunt geven ben je van alle andere dingen vrijgesteld; je hoeft alleen maar je grote talent te delen, de Kosmos zorgt verder voor jóu.
Het is zo mooi. Ik kan er heel lang naar kijken en word dan heel stil en warm vanbinnen. Ik verheug me erop dat ik de anderen zal mogen zien. Deze ene vertelt al een heel verhaal... Dank je wel dat je ziek werd om zo je goddelijke talent boven te laten komen. God bless you’

Christina

In deze bundel staan 82 full colour spirituele schilderijen van Marja Huibers-Boeren samen met de daarbij behorende teksten. “Ik heb alles ‘geschetst’ wat uit mij naar boven mocht komen tijdens mijn weg naar totaal bewust-zijn”.

Zo nu en dan zul je een tekst tegenkomen die door een ander is geschreven, maar die zo mooi verwoordde wat Marja op papier had geschetst, dat zij het zonde vond deze niet op te nemen in de bundel. Zij is erg blij haar aquarel-schilderijen nu als een ge-HEEL aan te kunnen bieden.

Hoe Marja is gekomen tot het maken van de  schilderijen is te lezen in haar boek ‘Herinner je Zelf’. Dit boek is tevens geïllustreerd met haar eigen werk. Beide titels samengevoegd ‘Herinner je Zelf in het Licht’  verwoorden mooi wat Marja heeft ervaren. In haar werk is te zien hoe zij alles van zichzelf in het Licht heeft gezet waardoor ze niets meer kan ontkennen. Daardoor is zij meer en meer bij de Liefde in zichzelf gekomen. Bij het Licht. Bij dat wat wij allemaal zijn. Marja wil dit graag uitdragen in de vorm van o.a. deze bundel.

Je kunt de tekeningen met de tekst ook gebruiken ter ondersteuning bij je levensvragen. Dit kan als volgt: Sluit je ogen. Maak contact met je voeten en van daaruit verder naar boven met de rest van je lichaam.  Als je je stil bij jezelf voelt, sla dan de bundel open. Laat het schilderij (en zo je wenst de tekst) of de tekst (en zo je wenst het schilderij) dat nu voor je ligt, op je inwerken. Ben er alleen maar bij met je aandacht. Het zal zijn werk doen.

Enkele reacties:

 “Wat een prachtig cadeau liet je bij me achter. Je schilderij raakt me diep. Het is ontroerend mooi. Wat een goddelijk talent heb je….ons mensenkinderen een glimp te laten zien van de liefde, harmonie en schoonheid waar we naar toe zullen gaan. Als je dít aan mensen kunt geven, ben je van alle andere dingen vrijgesteld; je hoeft alleen maar je grote talent te delen, de Kosmos zorgt verder voor jóu.Het is zo mooi. Ik kan er heel lang naar kijken en word dan heel stil en warm vanbinnen. Ik verheug me erop dat ik de anderen zal mogen zien. Deze ene vertelt al een heel verhaal. Dank je wel dat je ziek werd om zo je goddelijke talent boven te laten komen. God bless you”.
Christina

“Toen ik de gele kaart met het gedicht over de eenzame weg in mijn handen nam was ik ontroerd door de herkenning. Meteen wist ik  ’dit is mijn weg’. Het heeft mij geholpen mijn kracht te hervinden.
Geke

“De kaart met de ondersteunende handen en de bijbehorende tekst van Tagore hebben een ingrijpende verandering in mij teweeggebracht. Ik zette de eerste stap op het pad dat een nieuwe fase in mijn leven inluidde".
Trude

Ik hoef het niet alleen te doen.

Na 8 jaren in een rolstoel (en deels op bed) te hebben doorgebracht werd ik geheel bedlegerig. Waarom en hoe is uitgebreider te lezen in het boek ‘HERINNER je ZELF’
Toen ik enige tijd lag zei de paragnoste Nanny Veerman-Croiset, die mij al lange tijd hielp tegen me dat het goed zou zijn als ik iets voor kinderen ging schrijven. Een eerder idee van haar om voor kinderen te gaan tekenen had ik ook opgevolgd en daarin veel plezier beleefd. Ik ging schrijven. Wat eruit kwam waren geen kindergedichten, maar mijn eigen gevoelens. Ze rolden met een ongekend gemak op het papier. Later werden deze teksten gebundeld en samen met eenvoudige illustraties door mij in de wereld gebracht. Wonderwel waren de eerste 250 boekjes binnen twee weken onder mijn bed vandaan verkocht. Na 16 jaar werd er nog om gevraagd. Daarom hebben we een eenvoudige uitgave laten nadrukken (Zie Besteloverzicht boeken).
Mijn dank aan Nanny is onuitspreekbaar groot.

Een gedicht uit het bundeltje werd onlangs gebruikt bij de uitvaart van een 82-jarige vrouw, de moeder van een vriendin. Zij had ditzelfde beleefd. Een niet aan leeftijd gebonden ervaring.

Uit: Ik hoef het niet alleen te doen
IK DOE NIET MEE

Er zijn van die dagen dat ik denk:
M’n bed eruit, m’n kar eruit
M’n krukken  ook het venster uit
Ik doe vandaag niet mee!

‘k Wil op de fiets
‘k wil naar de stad
ik wil……
ik wil……
ja, wat……?

Gelukkig
Dat
Ik
Niet
Vergat

Dat er dagen waren, dat ik dacht:
Alweer die rit, alweer die fiets
We eten maar ’n dagje niets
Ik doe vandaag niet mee!

‘k wil in m’n bed
‘k wil niet op pad
   ik wil……
  ik wil……
ja, wat……?

Gelukkig
Dat
Ik
Niet
Vergat

-Marja-

Meer spirituele gedichten kwamen later. In de jaren op bed ben ik  gaan schilderen. Hierover ook meer in het boek ‘HERINNER je ZELF’. Ik kreeg beelden die pas verdwenen als ik ze op papier had gezet. Tot zolang bleven ze mij “plagen”. Pas weken later ooit begreep ik wat deze beelden mij te zeggen hadden. Dat is namelijk het prachtige van de schilderijen. Ze hebben mij keer op keer laten zien waar ik was op de weg die ik te gaan had.
Later mochten ze naar buiten en tot op de dag van vandaag ondersteunen ze mensen op hun pad.

Veel later schrijf ik iets over mijn lopen. Over het willen maar niet kunnen en het verdriet daarover.

Realisatie: Numaga-Design